Byhistorie

Byvandringer

Frederiksbjerg.net tilbyder byvandringer med historikeren, Doron Haahr, som har en baggrund blandt andet fra Århus Bymuseum og  laver byvandringer i Aarhus
Se også en video med Doron

 

Har du særlige ønsker til en vandring på et bestemt tidspunkt eller for en bestemt gruppe, eller vil du høre mere om de øvrige typer af byvandringer, kan du skrive  til byvandringer@gmail.com.

Tjek denne hjemmeside aarhushistorier.dk

Forslag til hvordan du kan bruge byvandringer i en større sammenhæng?
Måske er du en virksomhed som gerne vil introducere dine medarbejdere til den bydel som virksomheden er en del af. Eller du er en skole som ønsker at formidle et bedre historisk eller arkitektonisk kendskab til bydelen for både elever og lærere. Det kunne være børnehavepædagoger som her kan få ideer til vandringer med børnene som kan krydres med små historier. Måske har du gået i skole på Fjordsgades skole eller Samsøgades skole for 20 eller 30 år siden og kunne tænke dig en lidt anderledes start på jeres jubilæumsfest.

Venlige hilsener frederiksbjerg.net

Her er 3 forskellige typer vandringer:
Rutepræsentationer

_____________________________________________________________________________________

Dengang Frederiksbjerg var noget andet

Da Frederiksbjerg var præget af industri og arbejderboliger blev her produceret alt fra sukker til møbler, og her fandtes også både centralværkstedet for DSB, amtssygehuset og et bogtrykkeri.
Kom med ud i gaderne og nyd det stemningsfulde Frederiksbjerg, mens du bliver klogere på det liv, der udspillede sig i området for mere end 100 år siden.
Vi kommer forbi industrianlæg, der fortsat præger bybilledet selvom de har fået nye funktioner, og vi skal opdage de spor fra en svunden tid, der kun ses, hvis man kigger godt efter
k
Vil du på byvandring?
Kontakt Doron på byvandringer@gmail.com og hør mere om mulighederne.

_____________________________________________________________________________________

 Byvandringer

Frederiksbjerg bag facaden

Frederiksbjerg er historien om storslåede planer og verdensklasse arkitektur. Her findes alt fra storslåede og imponerende bygningsværker som Skansepalæet til moderne funkisbyggeri som Strandparken.
Bag alle Frederiksbjergs arkitektoniske perler og smukke facader gemmer sig baggårde og endnu uopdagede sanseindtryk. Så kom med ud i det stemningsfulde Frederiksbjerg, og hør om de flotte facader… og se, hvad der gemmer sig bag dem.

Vil du på byvandring?
Kontakt Doron på byvandringer@gmail.com og hør mere om mulighederne.
_____________________________________________________________________________________

Byvandringer

Frederiksbjergs historie. Eksklusiv vandring

Vil du bruge en aften på en anden måde end i biografen eller teateret? Og vil du stadig gerne opleve noget og ud at spise?
Denne aften tilbydes en helt særlig vandring rundt i det charmerende Frederiksbjerg. Vi skal høre om områdets historie, se gamle industrier, opleve hemmelige baggårde og opdage nye detaljer i kvarterets arkitektur. Som gæst denne aften får man en unik mulighed for at blive klogere på Frederiksbjerg, og man får blandt andet udleveret sit eget kort over området– ikke et moderne kort, men et kort der er helt fra 1875.
Efter vandringen slutter vi sammen af på en af Frederiksbjergs restauranter, hvor der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål og tale om Frederiksbjerg.

k
Vil du på byvandring?

Kontakt Doron på byvandringer@gmail.com og hør mere om mulighederne.

Har du særlige ønsker til en vandring på et bestemt tidspunkt eller for en bestemt gruppe, eller vil du høre mere om de øvrige typer af byvandringer, kan du skrive  til byvandringer@gmail.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>