Fakta – nye retningslinier for byggeri på Frederiksbjerg

Denne sag handler om at have indflydelse på udviklingen af den bydel som man er en del af, tilbringer det meste af sit liv i,  hvor ens børn leger og vokser op, hvor man handler ind, spiser og sover,  fester og hygger med vennerne, drikker kaffe med naboen, griller i parken, glædes over dagen og bare trives fordi man lige netop bor på Frederiksbjerg.

Borgerne skal inddrages

Den 28. januar 2013 vedtog Teknisk Udvalg at udarbejde nye retningslinjer for byggeri på Frederiksbjerg. Notatet kan ses her:

Teknisk Udvalg tiltrådte på udvalgets møde den 10. december 2012, at Planlægning og Byggeri indleder en proces på Frederiksbjerg, som skal lede frem til en fornyet stillingtagen til kvarterets udvikling. Læs mere 

I notatet fremhæves vigtigheden af, i projektperioden, at håndtere byggesager med forståelse for den særlige proces på Frederiksbjerg; dog uden hjemmel til, at Aarhus Kommune generelt kan undlade at tage stilling til nye byggeprojekter, som følge af den indledte proces.

Magistraten for Teknik og Miljø har til notatet udarbejdet en registrering af verserende byggesager på Frederiksbjerg. Af listen fremgår, at der i øjeblikket er registreret omkring 60 byggesager i det ny-udnævnte planområde. Langt de fleste sager udgør mindre justeringer af eksisterende byggeri, og 6 sager er større egentlige byggeprojekter med forslag til boligbebyggelse og butikker/dagligvarebutikker

Linket til aktuelle byggesager på Frederiksbjerg

Planlægning og Byggeri har nu – med selvstændigt ansvarsområde – igangsat første fase i projektprocessen med registrering af eksisterende nedslidt eller dårlig bygningsmasse, gårdrum etc. Det forventes at udmeldte tidsplan overholdes, hvilket betyder, at selve borger-indragelsesfasen vil blive indbudt i april/maj måned.

Der er nedsat en koordinationsgruppe, kaldet “Frederiksbjerg-gruppen”, der skal arbejde med processen frem mod den planlagte borgerhøring i april/maj. Gruppen er bredt sammensat af beboere og forretningsdrivende fra hele det udnævnte planområde. Der vil blive orienteret mere og bredere om gruppens arbejde via hjemmesiden stopprojektet.dk

Et citat fra en artikel på dr.dk omkring byudvikling:

Husk borgerne
Annika Agger, lektor i bystudier ved Roskilde Universitet, mener, at tendensen med store investeringer i arkitekttegnede havnefronte og nydesignede bymidter er et nødvendigt resultat af, at kommunerne skal tænke i vækst. Men uden borgerinddragelse kan det ende med at give tilbageslag:

– Det er helt essentielt, at kommunerne stikker en finger i jorden, og ikke bare planlægger hen over hovedet på folk med én agenda. Forankringen i lokalsamfundet er vigtig, ellers risikerer vi at få nogle områder, som ingen bruger, og som står øde hen – og det er i hvert fald ikke noget, der signalerer vækst og arbejdspladser, siger hun.

 

For mere information  kig ind på www.stopprojektet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>